Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τα ταξιδια.*

Καθησα στην θεση διπλα στο τζαμι για να απολαυσω την διαδρομη.ειχε ηλιο σημερα η μερα,δεν θα ταξιδευα ομως με παρεα ,δεν θα καναμε φασαρια μες στο λεωφορειο ουτε θα μαθαινε ο κοσμος τα προβληματα μας..που θα τα ντυναμε με χιουμορ και γελια ενω μεσα μας ,μονοι μας τα βραδια θα καταπιναμε την αληθεια που με ανοιχτα ματια δεν βλεπουμε,την κρυβουμε σε μεγαλους πολυσυχναστους δρομους.Χαμενοι απο χερι..
Κ ετσι εμεινα να κοιτω.απο την αρχη της διαδρομης τον δρομο , την θαλασσα που με συνοδευε.ηταν μαζι μου σε καθε χιλιομετρο,σε καθε αποσταση που καλυπτα..
Ετσι αρχιζουν τα μεγαλυτερα ταξιδια λενε..απο εναν ερωτα ή απο εναν ψυχαναγκασμο να δεις εκεινο το προσωπο.να δεις εκεινα τα ματια που σε ζητησαν..
Παιρνεις  την αποφαση να κανεις βημα.να παρεις την θεση σου εκει διπλα στο παραθυρο ,μονος χωρις παρεα..να μην μαθει κανεις την τρελα σου για ενα κορμι..
Το καθισμα διπλα αδειο,να αφησεις τα πραγματα σου να αφεθεις..να ετοιμασεις τι θα του πεις.πως θα τον κοιτας ..να θυμηθεις τον τονο της φωνης του .τις κινησεις του.
Απο χθες ετοιμασα τα τραγουδια για το ταξιδι..πολλα, παρα πολλα..λες και θα κανα αιωνες να φτασω κοντα σου,για σιγουρια ηθελα πολλα..
αλλωστε ολοι δεν θελουμε πολλους ανθρωπους γυρω μας..ετσι για να σπανε την μονοτονια καμια φορα.να μας κανουν να γελαμε και οταν δεν μπορουμε να κοιμηθουμε να ρχονται να μας αγκαλιαζουνε.Φιλοι που θα μεινουν παντα τα παιδια που γνωρισαμε.Εραστες που θα μεινουν παντα τα μυστικα που δεν ειπαμε..απογορευμενα.και αποστασεις που με καθε τροπο προσπαθουμε να μην υπαρχουν.να μετανιωσουμε για τοτε..που δεν ευχηθηκαμε εναν ευκολο ερωτα στην ζωη μας!
Και η θαλασσα σκοτινιαζει..γιατι εξαρταται απο τον ουρανο.οπως και εγω απο σενα.
Το ταξιδι τελειωνει και ακομα δεν βρηκα πως να σου πω το "ηρθα" .
Ηρθα μα θα μεινω παλι για λιγο..
Ηρθα σαν εκεινα που ξαφνικα μας ταραζουν.και μετα φευγουν.χωρις αιτια.χωρις εξηγηση.
Ηρθα σαν τους 3 μηνες του καλοκαιριου που ακομα νοσταλγεις .
Κ οταν σταματησω να ξεκιναω ταξιδια για σενα..Θα ναι τοτε που δεν θα μ'εχεις αναγκη και οταν θα μιλας δεν θα με ακους να σου απανταω ..κ οταν θα κοιτας απο το μπαλκονι σου τον ηλιο δεν θα θελες να μαι εκει μαζι σου.
Μα παντα θα σκεφτεσαι που να μαι και που να γυρναω και εγω θα ξερω πως σε εδιωξα για να τα καταφερεις να ανασανεις μονος αυτη τη φορα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου